Δίκτυα στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη των εναλλακτικών οικονομικών και κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια -ένεκα και της κρίσης- είναι εν-τυ-πω-σι-α-κή!

Χωρίς πολλά λόγια, δείτε την τεράστια λίστα πρωτοβουλιών Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που έχει καταγράψει το δίκτυο Κοινωνικής και Πολιτικής Οικολογίας «Ηλιόσποροι», έτσι όπως την αναδημοσιεύει το «Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Ευρυτανίας» στην ιστοσελίδα του.

Μια άλλη καλή λίστα με αναφορές και συνδέσεις σε Δίκτυα Ανταλλαγών και Τοπικά Εναλλακτικά Νομίσματα (μονάδες) στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε και εδώ, από το «Φασούλι»

Και αυτές οι λίστες ΔΕΝ είναι πλήρης, -και ούτε θα μπορούσε να είναι-, μιας και ο κόσμος καθημερινά οργανώνεται σε διάφορες τοπικές και κλαδικές πρωτοβουλίες, συνειδητοποιώντας όλο και πιο πολύ ότι η μόνη λύση είναι η αυτοοργάνωση και η λήψη πρωτοβουλιών από τα κάτω προς τα πάνω. Και σε απάντηση προς τους «σκεπτικιστές», το μέγεθος των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων δείχνει ότι «ένας άλλος κόσμος» είναι όχι μόνο εφικτός, αλλά … ήδη υπαρκτός!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: